Ledenadministratie

Van lidmaatschap tot financiële administratie

De ledenadministratie is hét belangrijkste onderdeel van uw administratie. Om alle gegevens goed in te voeren én up-to-date te houden zijn er diverse mogelijkheden. Waar moet u op letten en wat zijn de mogelijkheden? In dit artikel gaan we in op onze diensten voor het opzetten en onderhouden van uw ledenadministratie en het voeren van de financiële administratie.

Een van deze taken van het bestuur van een vereniging is het voeren van een ledenadministratie. Het juist en effectief registreren van de leden is nodig om de contributie op een gecontroleerde en efficiënte manier te kunnen innen, maar ook om inzicht te hebben en te houden in de gevarieerde samenstelling van de vereniging.

Bij kleine verenigingen wordt nogal eens Excel gebruikt, met alle voor- en nadelen van dien. Heel erg begrijpelijk want het een simpele manier van opzetten en de kosten zijn minimaal. Er wordt echter weinig gedaan met het ledenbestand door de beperkingen van Excel. Vooral als het ledenaantal groeit dan is raadzaam om te kiezen voor onze diensten voor een zorgvuldige en betaalbare ledenadministratie en/of voor het voeren van de financiële administratie. Cention administratiekantoor ondersteunt u met de onderstaande diensten:

  • Het voeren van de ledenadministratie, waaronder het aan- en afmelden van een lidmaatschap, het innen van de contributie etc.
  • Het volledig voeren van de financiële boekhouding
  • Het up-to-date houden van de ledenadministratie. Uw ledenadministratie rapporteren door deze op diverse manieren te filteren voor gerichte acties voor evenementen, marketing etc.
  • Informatie verstrekken aan leden van de verenging;
  • Contactpersoon zijn tussen de vereniging en een nieuw lid;
  • Of het ondersteunen van vrijwilligers op het gebied van het boeken van de contributie, de kas-verwerking, het uitvoeren van betalingen, innen van de contributies etc.
  • Het opstellen van diverse rapportages zoals ledenlijsten, budgetten, financiële overzichten
  • Het opmaken van een investeringsplan voor verbouwingen, uitbreidingen en nieuwbouw
  • Overleg onderhouden met secretaris en de penningmeester.

Mocht u uw ledenadministratie willen uitbesteden vraag dan een offerte aan en kies voor onze dienst ‘Ledenadministratie’ of neem vrijblijvend contact met ons op voor een deskundig advies.