ICP

Doet u zaken in Europa? Naast de btw-aangifte doet u dan ook de opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP). Hierin vult u alle intracommunautaire leveringen en intracommunautaire diensten in, die u hebt geleverd aan klanten die in andere EU landen btw-aangifte moeten doen. Ook moet u de waarde van eigen goederen die u naar een ander EU-land hebt gebracht, op de opgaaf ICP vermelden. Dit noemt men fictieve intracommunautaire leveringen.

Intracommunautaire leveringen geeft u aan in het tijdvak van de factuurdatum. Intracommunautaire diensten geeft u aan in het tijdvak waarin u de dienst hebt geleverd. U hoeft geen opgaaf ICP te doen als u in een tijdvak niets hebt geleverd.

De leveringen en diensten die u op de opgaaf ICP vermeldt, zijn een specificatie van het bedrag dat u invult in rubriek 3b van uw btw-aangifte. Het totaal van de Opgaaf ICP moet dus gelijk zijn aan het bedrag dat u over dezelfde periode invult in uw btw-aangifte bij Rubriek 3b 'Leveringen naar/diensten in landen binnen de EU'.

Levert u goederen? Afhankelijk van uw situatie moet u over 1 van deze tijdvakken opgaaf ICP doen. Bent u dienstverlener? Dan mag u zelf kiezen over welk tijdvak u opgaaf ICP doet.

Heeft u een fout gemaakt bij de aangifte dan kunt u dat in met de volgende opgaaf ICP corrigeren. Accepteert uw klant uw goederen niet en stuurt hij deze retour? Dan zijn er een aantal mogelijkheden om dit te corrigeren.

Laat u goed adviseren over de opgaaf ICP of laat een professional uw aangifte opmaken. Wilt u uw aangifte laten verrichten of controleren door CENTION? Selecteer dan ICP bij de aanvraag van uw offerte en wij nemen direct contact met u op met de scherpste tarieven voor het opstellen en verrichten van uw aangifte.