VAR aanvraag 2016 niet mogelijk

De Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel goedgekeurd voor het afschaffen van de Verklaring Arbeidsrelatie per 1 januari 2016. De Eerste Kamer zal dit voorstel behandelen na het zomerreces en de verwachting is dat ook zij het wetsvoorstel zullen goedkeuren.

Dit heeft met onmiddelijke ingang tot gevolg dat ondernemers geen VAR voor 2016 kunnen aanvragen bij de Belastingdienst. Doet u toch een aanvraag dan zal de Belastingdienst deze niet in behandeling nemen totdat de besluitvorming van de Eerste Kamer is genomen. Het is dus afwachten tot het laatste kwartaal van 2015.

Een VAR aanvragen voor 2015 is echter nog steeds mogelijk. De belastindienst verwerkt deze aanvragen nog steeds zoals u gewend bent.


Francois van Beek
François van Beek is ondernemer en eigenaar van Cention Administratiekantoor. Hij is een bekende naam in het midden- en kleinbedrijf op het gebied van financiële - en administratieve dienstverlening.

Direct na zijn studie bedrijfsadministratie begon hij zijn loopbaan als boekhouder voor lokale bedrijven in de duin- en bollenstreek gevolgd door diverse ad interim functies als financieel manager voor middelgrote bedrijven zoals De Leeuw Groep, Goes Transport en Skybernet. In 2003 werd hij gevraagd als financieel manager van het gerenommeerde Amerikaans advocatenkantoor Greenberg Traurig waar hij in 2007 tot Business Director werd benoemd.

2013 was het jaar van oprichting van zijn eigen administratiekantoor. Zijn onderneming bedient inmiddels veel ondernemers met het voeren van de boekhouding en de fiscale aangiften. Daarnaast heeft hij met Cention Administratiekantoor een succesvol diensteverlening geïntroduceerd met interim financiële – en administratieve dienstverlening op locatie van haar cliënten.

Als financieel professional en belastingconsulent onderscheidt van Beek zich door zijn expertise en maatwerk. Als kind van een ondernemers gezin weet hij als geen ander wat er leeft in ondernemend Nederland.

Waren de tips waardevol? Deel m’n blog dan op FB, Twitter, LinkedIn, Google+