Versoepeling gebruikelijk-loonregeling in 2017 voor snellere groei startups

De komende tijd stelt het kabinet een fonds beschikbaar zodat zogenaamde startups en scaleups sneller kunnen groeien. Hiervoor wordt de gebruikelijk-loonregeling aangepast.

Voor de versoepeling van deze regeling voor innovatieve bedrijven is vanaf volgend jaar (2017) 27 miljoen euro beschikbaar. Oprichters van startups zijn dan niet langer verplicht zichzelf een belastbaar loon uit te keren van 44.000 euro, maar mogen dit de eerste drie jaar op het minimumloon stellen.

In de startupwereld is het zeer ongebruikelijk om jezelf als oprichter in de eerste jaren een dusdanig salaris uit te keren. Met de vandaag aangekondigde aanpassing past de regelgeving meer bij deze praktijk en houden innovatieve startups meer geld beschikbaar om te ondernemen en sneller te groeien.

Deze belangrijke wijziging zal CENTION Administratiekantoor delen met oprichters van start-ups vanaf 1 januari 2017. Benieuwd wat wij nog meer doen voor de startende ondernemer? Stuur gerust een email voor een vrijblijvend gesprek of een antwoord op uw vraag.

Francois van Beek
François van Beek is ondernemer en eigenaar van Cention Administratiekantoor. Hij is een bekende naam in het midden- en kleinbedrijf op het gebied van financiële - en administratieve dienstverlening.

Direct na zijn studie bedrijfsadministratie begon hij zijn loopbaan als boekhouder voor lokale bedrijven in de duin- en bollenstreek gevolgd door diverse ad interim functies als financieel manager voor middelgrote bedrijven zoals De Leeuw Groep, Goes Transport en Skybernet. In 2003 werd hij gevraagd als financieel manager van het gerenommeerde Amerikaans advocatenkantoor Greenberg Traurig waar hij in 2007 tot Business Director werd benoemd.

2013 was het jaar van oprichting van zijn eigen administratiekantoor. Zijn onderneming bedient inmiddels veel ondernemers met het voeren van de boekhouding en de fiscale aangiften. Daarnaast heeft hij met Cention Administratiekantoor een succesvol diensteverlening geïntroduceerd met interim financiële – en administratieve dienstverlening op locatie van haar cliënten.

Als financieel professional en belastingconsulent onderscheidt van Beek zich door zijn expertise en maatwerk. Als kind van een ondernemers gezin weet hij als geen ander wat er leeft in ondernemend Nederland.

Waren de tips waardevol? Deel m’n blog dan op FB, Twitter, LinkedIn, Google+